PSG nis hetimet brenda klubit, drejtuesit premtojnë dënime të ashpra

Drejtues të klubit të PSG-së kanë theksuar se do të ketë dënim për të gjitha format e diskriminimit dhe racizmit, pasi konfirmuan “format me përmbajtje ilegale” u përdorën nga një seksion i rekrutimit të akademisë së klubit.

Një raport i “Mediapart” dhe programit televiziv ‘Envoye Special’ thuhet se, pas një hetimi në anën e pasme të dokumenteve të lëshuara kohët e fundit nga ‘Football Leaks’, se skautët e PSG-së janë kërkuar të dokumentojnë etninë e nënshkrimeve të mundshme të akademisë.

Raporti gjithashtu pohoi se një lojtar premtues francez nuk ishte nënshkruar nga PSG për shkak të ngjyrës së lëkurës së tij dhe se klubi nënshkroi vetëm një lojtar me ngjyrë për akademinë e tyre ndërmjet viteve 2013-2018./Veronik Istrefaj – vipsport.al/

Deklarata e PSG-së:

“PSG konfirmon se format e përmbajtjeve të paligjshme janë përdorur në periudhën 2013-2018 nga departamenti i qendrës së trajnimeve përgjegjës për zbulimin e lojtarëve jashtë rajonit të “Ile de France”, të cilat u prezantuan me iniciativën e vetme personale të kreut të këtij departamenti.

“Duke u bërë të vetëdijshëm për këtë, në fillim të tetorit 2018, PSG filloi një hetim të brendshëm për të kuptuar se si praktikat e tilla mund të kishin ekzistuar dhe për të vendosur mbi masat e nevojshme që duhen ndërmarrë.