Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Presidenti i Federatës së Gjermanisë e pranon hapur: Gabuam me çështjen e Ozilit!

Presidenti i Federatës Gjermane të Futbollit, Reinard Grindel, ka folur për çështjen e mesfushorit Mesut Ozil, i tërhequr tashmë nga kombëtarja pas shumë e shumë polemikash, sidomos pas deklaratave të tij për racizëm.

Grindel ka pranuar se është vepruar gabim në këtë histori, duke iu referuar ngjarjes që lidhet me foton e Ozilit me Presidentin e Turqisë, Erdogan. “Po, ka pasur një abuzim dhe slogane raciste për atë foto, – ka thënë Grindel. – Si president, duhej ta kisha thënë me forcë atë që është evidente për mua personalisht dhe për ne si federatë: çdo deklaratë e karakterit racist është e patolerueshme dhe e papranueshme”.

Ozil deklaroi largimin nga kombëtarja gjermane të dielën e kaluar dhe kritikoi Federatën për mënyrën si e ka trajtuar: “Në sytë e Reinard Grindel, presidentit të Federatës, unë jam gjerman kur fitojmë dhe një emigrant kur humbim”, – tha atëherë mesfushori me origjinë turke. / Vipsport.al