Di Indonesia sendiri, olahraga squash sebetulnya sudah dikenal dari perang Dunia ke II berakhir, persisnya pada 1948 angkatan Inggrislah yang dini kali membuat alun- alun squash di Indonesia yang ada di Embong Sawo bandar togel terpercaya. Namun disaat itu, hany opsir yang berada jendral saja yang dapat memainkan olahraga squash. Terlebih sampai tahun 1978 hanya orang asing yang memainkan olahraga squash di Indonesia..

Pada tahun 1981 Indonesia berhasil melangsungkan pertandingan squash bantuan jasa seorang anak bangsa yang sekaligus cikal hendak populernya olahraga squash yakni Bambang Gatot Subroto. Hanya 4 pengda yang teraduk dalam Agen Bola ( Federasi Squash Raket Seluruh Indonesia). Pada tahun 1995 setelah itu terwujud PSI( Federasi Squash Indonesia) dan keberadaannya diakui oleh KONI pusat.

Perkembangan olahraga squash berjalan hingga dikala ini. hampir disetiap pertandingan dari mulai lokal hingga nasional terlebih garis besar olahraga bola88 selalu diikutsertakan. Nah semacam itu asal ide pendek perkembangan olahraga squash yang bisa saya sebarkan mudah- mudahan bermanfaat. Silahkan buka halaman berikutnya bikin materi yang lain.

Mbape mban premtimin, të gjitha përfitimet i jep për bamirësi

Një ndër lojtarët më të mirë në Kupën e Botës, padyshim që ishte sulmuesi francez Kilian Mbape i cili me paraqitjet dhe golat e tij, arriti të bëhej padyshim protagonist në triumfin e Francës. Përveç se një shembull i punës dhe përkushtimit në fushë, Mbape është një shembull për t’u ndjekur edhe jashtë fushave të blerta.

Pak ditë pasi nisi Botërori, Mbape u shpreh se të gjitha të ardhurat do t’i jepte për bamirësi. Premtimet jepen për t’u mbajtur dhe Mbape e di shumë mirë këtë. Ai ka vërtetuar se deklarata e tij, nuk është dhënë në momente euforie, pasi 19-vjeçari ka mbajtur premtimin.

Të gjitha përfitimet që ka marrë nga Botërori, Mbape i ka dhuruar në një shoqatë sportive e cila merret me fëmijët e sëmurë dhe ato me aftësi të kufizuara. Mbape ka përfituar rreth 20 mijë euro për çdo ndeshje që ka luajtur në Kupën e Botës dhe një shpërblim prej 300 mijë eurosh pasi arriti të fitonte Botërorin me Francën. /Erjon Allaraj- Vipsport.al/

Premtimi